fredag 12 december 2008

Dags för start mot Singapore

Vi kom ju 3:a även till Kochi, Indien. Efter en strapatsrik delsträcka med southernocean vindar, doldrums och hundratals små fiskebåtar mitt i natten. Jag lyckades få en spricka i ett revben efter en broach där jag spolades upp på ett winchhandtag, tur att man använder livlina! Den stoppade mig från att spolas vidare, samma våg tog med sig en av våra nödbojar samt diverse antenner. Jag seglade resten av etappen med regelbundet intag av inflamatoriska och smärtstillande tabletter.

Här i Indien har vi lyckats fål lite vila, se oss omkring några dagar samt fixa båten. Jag hann dessutom bli magsjuk och det tog många dagar innan aptiten var åter. Så just nu känns det skönt att starten är imorgon och vi får fortsätta vårat tävlande.

Till Singapore blir det moderata vindar och en del frammifrån, den stora utmaningen blir nog Malackasundet mellan Sumatra och Malaysia med mycket fartygstrafik, fiskare, motström, nät, sandbankar, pirater och mycket lätta vindar, kan bli lite lotteri på slutet. Håll tummarna för att vi har tur.







En dag i doldrums






En stund bland seglen


Glada i Kochi som 3:a




Två starka i starten!

Bilder av Gustav Morin/Volvo Ocean Race